Osstendorp Toyota
Bel ons! 088 24 20 320
Sluiten

Banden

Banden bij Oostendorp Auto Toyota:
 

In zomer en winter veilig op weg!

Tijdens de winterperiode is het verstandig om over te stappen op winterbanden. Wist je dat voor de banden de winter al start bij een temperatuur lager dan 7 graden celsius?! Dan verhardt namelijk het rubbermengsel dat gebruikt wordt in zomerbanden met als gevolg dat de grip duidelijk vermindert. Om dit te voorkomen heb je winterbanden nodig. De speciale rubbersamenstelling in winterbanden vergroot namelijk de grip bij lagere temperaturen en het speciale profiel zorgt voor meer grip bij natte en gladde weersomstandigheden.

 

Meer grip, geeft een veilig gevoel op de weg.

Winterbanden hebben continue een goede flexibiliteit en grip bij lage temperaturen dankzij de hoge concentratie van natuurlijk rubber. Bovendien zorgen de innovatieve lamellen voor een uitmuntende grip bij remmen en optrekken en dat de band zich beter vastgrijpt op ijzel en in de sneeuw. De sneeuw wordt in de groeven geperst, waardoor de band meer grip krijgt. Daarnaast voorkomt een winterband aquaplanning, indien de minimale profieldiepte van 4 mm wordt gerespecteerd. Banden met een profieldiepte minder dan 4 mm kunnen met het oog op de veiligheid beter niet meer ingezet worden.

 

Bandenhotel

Het verwisselen van zomerbanden naar winterbanden vinden veel mensen nogal een gedoe. En ook niet iedereen heeft de juiste opslagmogelijkheden. Oostendorp Auto heeft hiervoor de ideale oplossing. Wij demonteren jouw complete zomerbanden (inclusief velgen), monteren je complete winterwanden (inclusief velgen) en zorgen voor de opslag van je complete zomerbandenset in ons 'bandenhotel', de hele winter lang. Informeer bij onze servicemedewerkers naar het speciale actietarief.

 

Winterbanden in het buitenland

In Duitsland is het bijvoorbeeld verplicht om tijdens winterse omstandigheden over een winteruitrusting beschikken. Een winteruitrusting bestaat uit winterbanden en voldoende ruitensproeiervloeistof. Wilt u graag weten waar het gebruik van winterbanden verplicht is? Klik hier voor de actuele gegevens. Wees dus goed voorbereid!

 

Bestellen?

Wil je graag voor de komende winter in het bezit zijn van winterbanden? Bestel dan nu jouw winterbanden via het formulier hiernaast en ga veilig de weg op met winterbanden van Oostendorp Auto.

winterbanden

Contactgegevens